Vraag nu het nieuwe energielabel aan

Ben je van plan je huis te verkopen? Dan ben je verplicht een geldig energielabel aan te vragen voor je woning. Deze dient verkregen te zijn via een erkend en gediplomeerd inspecteur. Hij of zij komt thuis bij je langs en bekijkt je woning: is er goed geïsoleerd, zijn er zonnepanelen enzovoort. Samen met onze partner Homekeur bieden wij je de mogelijkheid om snel en eenvoudig een afspraak te maken met een inspecteur, dit kun je doen door gebruik te maken van onderstaand formulier.

Over Homekeur

Homekeur heeft een landelijk netwerk met meer dan 300 inspecteurs, dagelijks voeren zij honderden opnames uit door heel Nederland. De inspecteurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole. De opnames en labels worden uitgevoerd volgens de nieuwste normen, richtlijnen, werkwijze en voorschriften van de overheid. Elke opname wordt afgemeld en automatisch geregistreerd bij de instanties, zoals het kadaster en overheden.

Veelgestelde vragen

Heb ik een energielabel nodig?

Bij de aankoop of verkoop van een woning is het hebben van een energielabel verplicht. Vanaf 1 januari 2021 moet hiervoor een gediplomeerde inspecteur je woning bekijken. Als verkoper ben je verplicht het label te verzorgen. Het is dus geen plicht van kopers maar van verkopers.

Hoe gaat de opname in zijn werk?

Tijdens het bezoek wordt je woning geheel aan binnen en buitenzijde visueel gecontroleerd. Hierbij wordt niet gekeken of gezocht naar bouwkundige gebreken, maar alleen naar zaken welke relevant zijn om het juiste energielabel te bepalen. De inspecteur moet in de hele woning alle ruimtes gezien hebben, hierbij zal hij gebruik maken van diverse apparatuur. Alle opnamegegevens worden verwerkt in een softwareprogramma, waarna het juiste energielabel berekend wordt.

Hoe snel heb ik het energielabel?

Homekeur beschikt over meerdere inspecteurs en mogelijkheden. Een afspraak kan dus snel en op korte termijn gemaakt worden. Na de opname is het energielabel op werkdagen binnen 24 uur beschikbaar.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden.

Wat zijn de kosten?

Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 1 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding. Voor de opname van een energielabel bij jou op locatie voor woningen tot 1000 m3 inhoud betaal je € 349,- inclusief btw.

Wie zou je willen spreken?

Lisette Zonneveld

Brantjes Zaanstad

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Lars Verhoef

Brantjes Beverwijk

Register Makelaar-Taxateur/ Vestigingsmanager

Colinda van Guluck

Brantjes Heemskerk

Commercieel medewerker

Thomas Paardekooper

Brantjes Zaanstad

Marketeer

+

Andere medewerkers