Vraag nu een energielabel aan

Ben je van plan je huis te verkopen of te verhuren? Dan ben je verplicht een geldig energielabel aan te vragen voor je woning. Deze dient verkregen te zijn via een erkend en gediplomeerd inspecteur. Hij of zij komt thuis bij je langs en bekijkt je woning: is er goed geïsoleerd, zijn er zonnepanelen enzovoort. Samen met onze partner Opstal Adviseurs bieden wij je de mogelijkheid om snel en eenvoudig een afspraak te maken met een inspecteur, dit kun je doen door gebruik te maken van onderstaand formulier.

Over Opstal adviseurs

Brantjes Makelaars werkt samen met Opstal Adviseurs. Opstal Adviseurs  is een energieprestatie adviesbureau, gevestigd in Noord-Holland. De gecertificeerde adviseurs zijn vakbekwaam volgens de NTA-8800 richtlijnen. De 3 beloftes van Opstal: Snelheid, Betrouwbaarheid & Deskundigheid. Daarom nemen zij binnen 24 uur contact op en ontvang je binnen vijf werkdagen na opname jouw definitieve energielabel.

Veelgestelde vragen

Heb ik een energielabel nodig?

Bij de aankoop, verkoop of verhuur van een woning is het hebben van een energielabel verplicht. Vanaf 1 januari 2021 moet hiervoor een gediplomeerde inspecteur je woning bekijken. Als verkoper ben je verplicht het label te verzorgen. Het is dus geen plicht van kopers maar van verkopers.

Hoe gaat de opname in zijn werk?

Tijdens het bezoek wordt je woning geheel aan binnen en buitenzijde visueel gecontroleerd. Hierbij wordt niet gekeken of gezocht naar bouwkundige gebreken, maar alleen naar zaken welke relevant zijn om het juiste energielabel te bepalen. De inspecteur moet in de hele woning alle ruimtes gezien hebben, hierbij zal hij gebruik maken van diverse apparatuur. Alle opnamegegevens worden verwerkt in een softwareprogramma, waarna het juiste energielabel berekend wordt.

Hoe snel heb ik het energielabel?

Door ons gestructureerde werkproces zijn wij in staat om binnen 2 werkdagen een energielabel op te leveren. De opname wordt ter plekke gedaan, vervolgens wordt e.e.a. verwerkt op kantoor en kunnen wij het energielabel af melden bij het certificerend instituut. Voor ons is het verzorgen van energielabels onze corebusiness, hetgeen ons in staat stelt om snel en efficiënt te werken.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden.

Wat zijn de kosten?

Voor de opname van een energielabel bij jou op locatie betaal je € 350,- inclusief btw.

Wie zou je willen spreken?

Jan-Peter Brantjes

Brantjes Heemskerk

Register Makelaar/ Directeur

Petra Jonker

Brantjes Zaanstad

Commercieel medewerker

Angela Wolken

Brantjes Velsen

Vastgoedadviseur

Suzanne Lubsen

Brantjes Zaanstad

Verhuurmakelaar

+

Andere medewerkers