Bij het presenteren van de woningmarktcijfers over het tweede kwartaal van 2022 meldde het NVM dat er meer lucht is gekomen op een ruimere woningmarkt. Het landelijke woningaanbod is flink gegroeid en de prijsstijging is minder extreem dan voorheen. Zien we dat ook in onze regio? En is dit goed of slecht nieuws?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: er heerst nog altijd krapte op de woningmarkt. Vraag en aanbod zijn niet in balans en het zal nog een lange tijd duren voordat dat wel zo is. Toch zien we een verandering, niet alleen landelijk, ook in onze regio. Vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar duurt het nu iets langer voordat een huis is verkocht. In de regio Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest stond een woning het afgelopen kwartaal gemiddeld 23 dagen te koop, ten opzichte van 21 dagen in het eerste kwartaal. Landelijk gezien was dat gemiddelde 24 dagen. In Velsen, Zaanstad en Wormer lagen deze cijfers op respectievelijk 20, 26 en 32 dagen het afgelopen kwartaal.

Jan den Adel

Jan den Adel

Op de motor kom ik op plekken in mijn eigen regio en werkgebied waar je normaal niet komt. De veelzijdigheid van onze omgeving met z'n water, polders, dijken, bossen, strand en kustlijn is echt bijzonder! Als makelaars zijn wij de hele dag bezig dromen waar te maken. De één is eenvoudiger dan de ander. Door creatief te denken met ons team, vinden we antwoorden op lastige vraagstukken en kunnen we samen veel bereiken.