Verkocht

Engewormer 21
1531 MV Wormer

Vraagprijs € 750.000,- k.k.

Vrijstaande woning met schitterend uitzicht! Met gepaste trots presenteren wij u hier een uniek object! In de polder van de Engewormer bieden wij een geweldige kavel langs de dijk aan. De woning is gelegen op één kadastraal perceel van 5245 m² eigen grond. De ruimte om het huis, het parkeren van uw auto’s voor op eigen erf of onder de carport en het houden van enkele paarden geven extra kwaliteit aan dit geheel. Het uitzicht is om bij weg te dromen…

De woning betreft een oorspronkelijke woonhuis uit 1918 die zowel beneden als op de verdieping is uitgebouwd. Achter de stenen voorgevel schuilt een houten woning die de afgelopen jaren perfect is onderhouden. De vloer vertoont enige scheefstand, deze is al circa 20 jaar aanwezig en niet zichtbaar verslechterd. Het achtergelegen gebouw betreft de voormalige kapberg met de stallen. Dit geheel is in 2003 / 2004 compleet gerenoveerd. Op de begane grond zijn de woonkamer, keuken, badkamer, toilet en slaapkamers gesitueerd. Op de verdieping is nog een woonkamer, vernieuwde keuken, toilet, badkamer en slaapvertrek gesitueerd. Deze verdiepingen hebben een eigen entree en kunnen separaat van de begane grond betreden worden. Hier mag binnen het huidige bestemmingsplan niet worden gewoond. Er is geen vergunning voor twee woonhuizen op dit perceel. Er rust dus alleen een woonbestemming op het voorste huis;

Bijzonderheden:
– beide objecten hebben een gemeenschappelijke aansluiting op elektriciteit en gas;
– aansluiting op het binnenkort aan te leggen glasvezelnetwerk in de Engewormer is aangevraagd.
– dit perceel is aangesloten op een riool persleiding;
– het achtergelegen pand beschikt over 6 zonnepanelen; – voor meer informatie kunt u kijken op ruimtelijkeplannen.nl;
– gelegen op 15 autominuten van Amsterdam (!);
 
Het betreden van het perceel is uitsluitend toegestaan na het maken van een afspraak via Brantjes Makelaars. Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Mogelijkheden achtergelegen pand:

Conform het bestemmingsplan, is het gebruik van wonen (in het voorhuis), al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden beroep of een kleinschalige bedrijfsmatige activiteit, toegestaan. Hieronder de definities van aan-huis-verbonden beroep en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten.
Een dienstverlenend beroep op zakelijk, maatschappelijk, juridisch, medisch, ontwerptechnisch, educatief of kunstzinnig gebied, dat in of bij een woning wordt uitgeoefend, waarbij de woning in overwegende mate de woonfunctie behoudt en dat een ruimtelijke uitwerking of uitstraling heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is;

kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten;
het op bedrijfsmatige wijze uitoefenen van activiteiten, zoals genoemd in Bijlage 1 bij de regels van ruimtelijkeplannen.nl, waarvoor geen vergunningplicht op grond van milieuwetgeving geldt en die door de beperkte omvang in een gedeelte van een woning of bedrijfsgebouw uitgeoefend kunnen worden.

Praktijkruimte / atelier i.v.m. aan-huis-verbonden beroep;
Het achtergelegen pand leent zich uitstekend voor o.a. gebruik als (psychotherapie) praktijkruimte; er zijn twee ruime groepsruimtes aanwezig, waarvan één op de eerste etage, met prachtig en rustgevend uitzicht over de polder. De groepsruimtes hebben ieder een eigen ingang en zijn beide voorzien van een toilet en een pantry faciliteit bijvoorbeeld voor het verzorgen van koffie en lunch. Er zijn tevens enkele kleinere ruimtes die geschikt zijn voor individuele gesprekken, dan wel administratief werk. Het pand biedt alle faciliteiten voor een combinatie van groepstherapie, lichaamsgericht werk (bijvoorbeeld yoga) of zelfs werken met paarden.

Garage;
Als bedoeld wordt voor het particuliere gebruik door de hoofdbewoner dan mag dat. Gebruik door anderen of bedrijfsmatig gebruik is niet toegestaan.

Mantelzorg;
Dat is wonen in de tweede lijn. Zonder een echte zorg component kan dat dus niet. Conform artikel 2, lid 22, bijlage II Bor, kan een bestaand bouwwerk (vergunningsvrij), gebruikt worden voor huisvesting van mantelzorg. Deze zorg dient dan wel te voldoen aan de definitie van mantelzorg, dus familielid, en geen betaalde zorg. Hiervoor is ook een mantelzorgindicatie van de gemeente nodig.

Bed and breakfast;
Daar kan ontheffing voor worden verleend, indien het voldoet aan onderstaande voorwaarden:

* de bed & breakfast alleen wordt aangeboden door de hoofdbewoner van de op het perceel aanwezige woning;
* de bed & breakfast zowel ruimtelijk als functioneel ondergeschikt is aan de hoofdfunctie;
* uitsluitend recreatief verblijf voor de maximale duur van twee weken is toegestaan;
* parkeren op eigen terrein plaatsvindt;
* de oppervlakte ten hoogste 40% bedraagt van het vloeroppervlak van het woonhuis met een maximum van 45 m²; Dat betekent dat niet het hele gebouw kan worden ingezet als B&B.
* de vestiging geen onevenredige afbreuk doet aan de milieusituatie van agrarische bedrijven in de directe omgeving.

Let op bij B&B is er geen volledig ingerichte keuken aanwezig en worden er ook geen avondmaaltijden geserveerd. Dat betekent dat de woning niet kan blijven bestaan zoals deze nu is. Voor meer informatie over B&B wil ik u graag naar het bed & breakfastbeleid Wormerland verwijzen: https://www.wormerland.nl/mozard/document/docnr/144925

Gemeentelijke ontwikkelingen:
* Er is momenteel een Gemeentelijke discussie over ‘wonen op vaders erf’. Resultaat van dit overleg in de Gemeenteraad is waarschijnlijk vóór de zomer gereed. Het gebruik als kangeroewoning komt daarmee wellicht binnen bereik.

* ‘Proeftuin Engewormer’ met ruimere mogelijkheden voor ondernemen/bewoning.

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs€ 750.000,- k.k.
StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg
Datum wijziging3 augustus 2020, 12:41
Bouw
Type objectWoonhuis
SoortLandhuis
TypeVrijstaande woning
Bouwjaar1918
Dak typeZadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceel5.245 m2
Woonoppervlakte148 m2
Inhoud500 m3
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand0 m2
Tuinoppervlakte4.700 m2
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Locatie
LiggingVrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin
TypeTuin rondom
StaatAangelegd onder architectuur
AchteromJa
Energieverbruik
EnergielabelC
Uitrusting
Soorten warm waterCV ketel
Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Op eigen terrein

Video

Plattegrond(en)

Kenmerken van bewoner(s) en vrienden

Er zijn nog geen kenmerken toegevoegd.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

Er zijn nog geen ervaringen van bewoner(s) of vrienden bekend.


Wie zou je willen spreken?

Anique van den Elskamp

Brantjes Zaanstad

Verhuurcoördinator

Aniska Broers

Brantjes Wormerland

Commercieel medewerker

Irene de Jonge

Brantjes Beverwijk

Register-Makelaar/Taxateur

Amy Hollenberg

Brantjes Zaanstad

Commercieel medewerker

+

Andere medewerkers