Je wilt levensloopbestendig wonen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je de stap hebt genomen om levensloopbestendig te gaan wonen. Wij helpen je graag!

01. Wat kun je en wil je betalen?

Als je levensloopbestendig wilt gaan wonen is het prettig om te weten wat je ongeveer kunt lenen. Door onze samenwerking met de Hypotheekshop Beverwijk houden we de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. Samen met een hypotheekadviseur bespreek je jouw wensen en financiële mogelijkheden. Je kunt contact opnemen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met een van de hypotheekadviseurs op telefoonnummer 0251-260666 of een afspraak maken via de website.

02. Op zoek naar het juiste huis

Na het gesprek met de hypotheekadviseur heb je meer inzicht in je financiële mogelijkheden. Nu kunnen we gericht gaan zoeken naar jouw levensloopbestendige woning. Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Onze aankoopmakelaar beantwoord graag al jouw vragen over het kopen van een levensloopbestendige woning en staat je bij gedurende het hele koopproces. Zo ben je op alles voorbereid. Samen op zoek naar jouw levensloopbestendige woning? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

03. Bieden en onderhandelen.

Hebben we jouw toekomstige woningen gevonden? Dan gaan we een bod uitbrengen. Samen bepalen we de hoogte van het openingsbod en het maximale bod. De aankoopmakelaar doet vervolgens de onderhandelingen en bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering.

04. (Voorlopig) koopcontract tekenen

Is jouw bod geaccepteerd? Dan teken je een (voorlopig) koopcontract waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Onze aankoopmakelaar checkt de koopovereenkomst voordat je deze ondertekent. Vervolgens tekent ook de verkoper. Wij adviseren je graag bij welke notaris de sleuteloverdracht kan plaatsvinden.

05. Hypotheek afsluiten

De hypotheekadviseur van de Hypotheekshop Beverwijk inventariseert jouw wensen in een vervolggesprek en geeft een advies en vraagt vervolgens een offerte aan bij een geldverstrekker. De geldverstrekker brengt een renteaanbod uit. Ondertussen worden alle documenten die benodigd zijn voor de hypotheek aanvraag verzameld. Nadat het dossier compleet is, zal deze beoordeeld worden en zal er, indien de geldverstrekker akkoord gaat, een bindende offerte worden uitgebracht. Op dat moment is de financiering definitief.

06. Waarborgsom/bankgarantie

Nadat je de koopovereenkomst hebt getekend, is de koop pas definitief als je bij de notaris bent geweest. Tot dat moment wil de verkoper zekerheid dat hij 10% van de koopsom krijgt als de koop niet doorgaat. Deze zekerheid geef je met een waarborgsom. Indien je over niet voldoende middelen beschikt om de waarborgsom zelf over te maken naar de notaris dan kan er een bankgarantie worden geregeld door de hypotheekadviseur.

07. Verzekeringen

Voordat je naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht, moeten er nog enkele zaken worden geregeld. Denk hierbij aan je woonverzekeringen. Wij brengen je hiervoor graag in contact met onze collega’s van Brantjes Verzekeringen.

08. Naar de notaris

Voor de sleuteloverdracht bij de notaris bekijk je de woning om te zien of alles volgens afspraak is achtergelaten. Na inspectie van de woning teken jij en de verkoper de akte van levering en de hypotheekakte bij de notaris. Gefeliciteerd met jouw levensloopbestendige woning!

Download het magazine!

Wil je de stap naar levensloopbestendig wonen maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je op weg. Download de whitepaper om een beter beeld te krijgen van jouw woonwensen.

Jan den Adel

Jan den Adel

Op de motor kom ik op plekken in mijn eigen regio en werkgebied waar je normaal niet komt. De veelzijdigheid van onze omgeving met z'n water, polders, dijken, bossen, strand en kustlijn is echt bijzonder! Als makelaars zijn wij de hele dag bezig dromen waar te maken. De één is eenvoudiger dan de ander. Door creatief te denken met ons team, vinden we antwoorden op lastige vraagstukken en kunnen we samen veel bereiken.